Bliv klar til hundehvalpen

Har du besluttet dig for at få en hund, så er der mange ting, der skal være styr på, inden hundehvalpen ankommer. Det er vigtigt, at alle forberedelserne er på plads, så hunden får en god start, når hvalpen skal vænne sig til det helt nye hjem. Herunder får du de mest nødvendige ting, som skal indkøbes inden ankomst.

Et halsbånd skal være købt i forvejen, da dette faktisk skal med den dag, du henter hundehvalpen. Det samme skal hundesnoren. Når du skal vælge halsbåndet, er det meget vigtigt, at du finder et i den rigtige størrelse. Det vigtigste er, at det er blødt og ikke irriterer hunden. Du kan med fordel købe et, som kan udvides og let for hunden at vokse i, så du ikke skal udskifte det efter få uger. Husk også at købe tilhørende snor og få navneskilt på halsbåndet!

Hundekurv

Det er selvfølgelig også meget vigtigt, at din hundehvalp har en seng at sove i. En hundehvalp sover meget og bruger mange af døgnets timer i en kurv, derfor er det også vigtigt, at du køber den rette. Sengen til hvalpen skal være i den rigtige størrelse. Det er vigtigt, at hunden kan ligge udstræk i sin kurv. Derimod er det dog også vigtigt, at sengen ikke er for stor, så hvalpen ikke føler sig utryg fra start. Man kan finde mange gode hundehvalpe senge i mindre størrelser, som er ekstra bløde og skaber en god tryghed.

Hvalpemad

Mad er vigtigt for en hundehvalp, og dette skal også købes specielt til hvalpe. Der findes nemlig en masse mad til hvalpe, som har specielle ingredienser, der er gode til hvalpe og hundens udvikling. Faktisk skal du også ved køb af mad til hunden, kigge på, hvilken størrelse hund maden er til, og om det er til en bestemt race.