Sådan fremmer du dit barns intellekt

De fleste forældre er nok glade og stolte af deres børn. Og børn kan også være helt fantastiske og spændende at følge. For der er ingen tvivl om, at alle børn vil gennemgå en stor og interessant udvikling over årene. Ofte vil det komme med nye erfaringer og naturlig udvikling af hjernen. Men det betyder ikke, at du ikke også kan bidrage til udviklingen. Hvis du derfor gerne vil være med til at fremme dit barns intellekt, så læs med her.

Kombinér leg og læring

For det første er leg værd at se på i forbindelse med intellekt. For selvom det på mange måder kan virke som en hyggelig og sjov aktivitet for voksne, så er det faktisk ofte netop i legen, at børnene for alvor kan udvikle sig.

Du kan derfor starte med at give dit barn lærerigt legetøj fra Ciha. På den måde har dit barn de bedste forudsætninger for at lære, samtidig med at han eller hun leger.

Som forælder kan du også være med i legen. På den ene side er det godt for dit barn at lege og eksperimentere på egen hånd. Men det kan bestemt også til tider være enormt givtigt for dit barn at dele sine erfaringer med dig.

Snak med dit barn

Du kan bestemt også bidrage til dit barns læring og intellektuelle udvikling på andre måder. En anden vigtig del af barnets udvikling kommer nemlig i samtalen. Og som forælder er det derfor vigtigt, at du snakker med dit barn.

Faktisk kan det være en god idé at starte tidligt. Selvom et spædbarn ikke forstår, så vil det skabe muligheden for at forstå og blive nysgerrig på samtalen, hvis du taler med det.

Også når dit barn bliver lidt ældre, er det vigtigt at snakke sammen – og endnu vigtigere at snakke om både stort og småt. For nogle forældre har tendens til at skåne deres børn ved ikke at tage store samtaler op. Men det kan betyde meget for dit barn, at I netop snakker om tingene på en måde, der giver mening for barnet.

Giv dit barn nogle oplevelser

Dit barn vil også have stor glæde af at opleve forskellige ting. Derfor er det også vigtigt at komme ud.

Dit barns nysgerrighed vil nemlig hurtigt blive vakt, når I går en tur i naturen eller tager i zoologisk have. Så bliver der plads til undren, spørgsmål og selvfølgelig svar.