Lider du af tandlægeskræk?

Mange danskere gruer for udsigten til at gå til tandlægen. Men der er et mindretal, som frygter tandlægebesøget så meget, at de faktisk helt undgår at gå til tandlægen. Det kan være at spille hasard med dine tænders sundhed. Hvis du lider af tandlægeskræk, er der heldigvis ting som du og dine tandlæger hillerød kan gøre ved det. Og hvis du står og mangler en ny tandlæge, kan du nemt og hurtigt finde dem på ntand.dk.

Hvad er symptomerne på tandlægeskræk?

Når man lider af tandlægeskræk, har man en generel frygt eller modvilje mod at gå til tandlæge. Et besøg kan fremprovokere hjertebanken og andre angstsymptomer. Det betyder, at folk med tandlægeskræk ikke har besøgt deres tandlæge i lang tid.

Hvorfor er vi bange for tandlægen?

Der kan være mange forskellige grunde til til, at du er bange for at gå til tandlægen. Nogle er bange for, at et besøg i stolen kommer til at gøre ondt. Andre har en følelse af skam over deres tænder og har ikke lyst til at vise dem til en professionel. Uanset hvad grunden måtte være, er det vigtigt, at du får adresseret din frygt – både for dine tænder og din egen mentale sundhed.

God kommunikation er vejen frem

Det bedste råd er at være åben over for din tandlæge omkring din frygt. På den måde bliver din tandlæge bevidst om dine tandlægeskræk og kan måske hjælpe med at dæmpe den. Hvis der er specifikke dele, som du er særligt bekymrede for, kan din tandlæge forklare og tale dig igennem disse dele. Det kan måske hjælpe med at dæmpe frygten, når du ved mere om hvad der egentlig kommer til at foregå. Frygt er ofte større for ting som vi ikke forstår, så tøv ikke med at stille din tandlæge spørgsmål – så skal det nok blive lidt lettere.