Tips til at vælge den rigtige læge for dig – hvad bør du overveje?

Står du og skal vælge en ny læge til dig selv eller dine børn, men er i tvivl om hvilken læge du skal vælge? At vælge den rigtige læge kan være en svær beslutning, fordi vi gerne vil have den bedste hjælp og behandling af vores symptomer. Når du skal vælge læge, bør du overveje hvilke ønsker du har, som lægen skal opfylde.

Primærplejelæge eller specialist

Døjer du ofte med bestemte ting for eksempel blærebetændelse, udslæt eller Forstoppelse, kan det være en god idé at vælge en læge der er specialist eller har mere viden indenfor det område du skal bruge hjælp til. Skal du derimod vælge en læge til dine børn, er det en god idé at vælge en børnelæge, der har mere viden omkring sygdomme man oftest finder hos børn. Uanset hvilken praktiserende læge du vælger, er det oplagt at overveje hvordan du ønsker at kommunikationen og den gensidige respekt er mellem dig og din læge. Lægerne har også et helt hold bag sig, derfor er det vigtigt at, når du vælger læge at du kan redegøre for de læge assistenter, receptionister og sygeplejersker, der arbejder med lægen. Det er oftest en sygeplejerske der tager blodprøver eller tilser dig, hvis lægen ikke er til rådighed.

Et længerevarende samarbejde

Beliggenheden af din læge er også en vigtig faktor. Du bør overveje om du vil have en lokal læge, hvis du bor udenfor for byen, så transporten til og fra lægen er nem. Din læges erfaring og alder er også en god ting at have i mente, når du beslutter dig. Ønsker du at have et længerevarende samarbejde med lægen, er det en god idé at vælge en ung læge, der ikke går på pension inden for den nærmeste fremtid.