Indret dit badeværelse funktionelt og smart

Huset gennemgår en renovering, og turen er nået til badeværelset, som trænger til en markant opgradering. Du har ikke lige styr på, hvilke elementer, der skal indgå i dit nye badeværelser og hvordan, du får det til at se indbydende og stiligt ud. Der skal lægges badefliser, monteres nyt toilet og laves brusekabine.

Knald på farver

Mange tænker måske, at badeværelset er et kedeligt rum, som skal holdes i neutrale og rolige toner og ikke gøre for stort væsen af sig selv. Men måske du skulle revurdere denne forestilling? Gør badeværelsesbesøg til en oplevelse for både dig selv og dine gæster. Vælg f.eks. farvede klinker i bedste 70’er, når du skal beklæde væg og gulv i dit baderum. Eller du kan gå med en kraftig farve på vægge eller skabe. Du kan også beklæde væggene med billeder, malerier og fotografier i klare nuancer og sjove motiver.

Husk indkøb af alle de små men essentielle elementer på badeværelset: toiletpapirholder, knagerække og badevægte.

Funktionalitet i højsæde

Lige så sjovt, farverigt og finurligt, du kan vælge at lave dit badeværelse, lige så funktionelt skal det selvfølgelig også være. Sørg for at der er skabsplads nok til alle. Det er f.eks. en fin forudsætning, at der er et separat skab eller skuffe til alle familiemedlemmer, hvor de kan have deres toiletartikler. Der skal være nok plads til, at alle kan have et håndklæde til at hænge og tørre samtidig. Det er altid en fordel at have skabsplads til ens undertøj på badeværelset, da man så er fri for først at skulle iklæde sig dette i soveværelset.

Et badekar er yderst hyggeligt og kommer ofte med en romantisk forestilling. Inden du anskaffer dig et badekar, bør du dog overveje, om du egentlig kommer til at bruge det. Hvis ikke dit badekar bliver taget i brug, er det et stort og skrumlet møbel, der bare agerer vasketøjskurv.